State of Emergency
Door: Robin
Blijf op de hoogte en volg Robin
10 April 2010 | Maleisië, Kuala Lumpur
Hallo allemaal,
Bij deze een kleine update over de ontwikkelingen hier in Thailand.
Zoals al op het Nederlandse nieuws te zien was is de noodtoestand afgekondigd. Dit was een directe reactie op een bestorming van het Thaise parlement. Dit is al de 5e keer sinds 2008 dat de noodtoestand is afgekondigd. Tevens hebben de demonstranten zich verzameld in het centrum van de stad en zijn alle grote shopping centra's daar gesloten (voor degene die er bekend mee zijn, MBK, Siam Paragorn, Central world). Dus saaiheid alom! Ikzelf heb er weinig van gemerkt, behalve dan dat ik niet naar het centrum kan. Heb tot nu toe nog weinig red shirts gezien en ook weinig politie, blijkbaar blijven ze uit mijn buurt haha. Weliswaar is de noodtoestand afgekondigd, maar de politie treed nog niet echt fel op.. ook is het leger niet de stad binnengekomen of iets dergelijks (gelukkig maar) en de universiteit is nog gewoon open.
Enige is dat er een bom gevonden is bij de ingang van mijn universiteit. Deze is niet afgegaan, maar ja niet echt een prettige gedachte. Dit was waarschijnlijk een reactie op een protest van Chula (mijn universiteit) mensen die protesteerde tegen de demonstraten (zogeheten pink shirts). In ieder geval is de universiteit gewoon open en gaat het leven gewoon zijn gangetje, ik maak me weinig zorgen!
Sowieso komt de Songkran holiday eraan (Thais nieuwjaar) dus dan gaat alles op een laag pitje aangezien Bangkok dan massaal verlaten wordt.
Over mijn avonturen, mijn nieuwste belevenis is een bus trip naar Penang, Maleisie. Dit is het zogenaamde "pearl of the orient" en herbergt georgetown, een UNESCO beschermd stadje welke heel erg lijkt op een britse stad. Erg leuk om te zien. Ook was het uitzicht van Penang Hill heel indrukwekkend. We moesten naar boven met een 4x4 jeep, was erg steil gelukkig was de chauffeur erg ervaren. Normaal gesproken kan je met een treintje omhoog maar die was onder renovatie.
Ook zijn we naar de slangentempel geweest waar slangen rondlopen (of liever kruipen) en heb ik hier twee slangetjes mogen vasthouden. Erg tof!
Hierna hebben we onze accomodatie in georgetown verlaten en zijn we naar het strand verhuist naar een appartementje op de 18e verdieping. Wederom een erg mooi uitzicht!
Vooral het eten valt op Penang aan te raden, zo heb ik een kommetje met cocosmelk, ijs, bruine bonen en witte sliertjes geprobeerd.. klinkt voor geen meter, ziet er vies uit maar heeerlijk dat t was.. heet Chendol mocht je ooit in de buurt zijn! Het water en de zee was wat minder moet ik toegeven.. maar er worden ook excursies georganiseerd naar Langkawi, waar het heerlijk duiken is heb ik gehoord. Helaas hadden we hier geen tijd meer voor. Op zondag zijn we teruggevlogen (de bus duurt toch te lang) en kwamen we er dus achter dat het centrum gesloten was.
Met weinig vermaak hier zijn we woensdagavond naar de film gegaan en hebben we aan karaoke gedaan. Erg grappig, vooral als je probeert Thaise, Chinese en Japanse liedjes probeert na te zingen! Weliswaar was ik met een japans sprekende jongen en een chinees sprekende jongen die mijn belabberde uitspraken konden corrigeren!
Vandaag vertrek ik voor een weekje op vakantie voor de Songkran. Die Thai hebben ook mazzel ook, ze vieren gewoon nieuwjaar (1 januari), Chinees nieuwjaar (14 februari) en hun eigen nieuwjaar duurt drie dagen! In plaats van vuurwerk echter gebruiken ze water, iedereen mag iedereen nat maken en aangezien april de heetste maand van het jaar is maakt het ook niks uit. Dus je hebt jongeren in pick up trucks gewapend met super soakers, en mensen die aan komen rennen met emmers met water. Vooral de farang (witte westerlingen) moeten het ontgelden. Tevens verschilt het per persoon, er kan een Thai naar je toekomen die beleeft vraagt of ie wat water over je hoofd mag sprenkelen, of er kan iemand achter je opduiken die een emmer leeg gooit! Ik ben dan ook erg benieuwd wat er gaat gebeuren.
Mijn trip gaat naar Chang Mai-Chang Rai en dan door naar Udon Thani (een plaatsje vlakbij de grens met laos) en dan naar Vientiane (hoofdstad van Laos). En dan weer terug, en dat allemaal met de bus! Gemiddeld duurt een reisje 14 uur.. gaat leuk worden haha
De volgende keer zal ik verslag doen van mijn belevenissen tijdens de Songkran!
Groetjes en nog een fijne pasen en alvast een gelukkig Thais nieuwjaar :)
Bij deze een kleine update over de ontwikkelingen hier in Thailand.
De volgende keer zal ik verslag doen van mijn belevenissen tijdens de Songkran!
Groetjes en nog een fijne pasen en alvast een gelukkig Thais nieuwjaar :)
10 April 2010 - 09:14
Guido:
TOF! Vet dat je naar het noorden gaat. Chiang Mai en Chiang Rai zijn erg mooi. :) Vergeet ook niet de enorme diamantwinkel daar in de buurt te bezoeken (grootste van Azië) en de Golden Triangle (mooi natuurgebied waar ook veel drugs wordt verbouwd).. Tof man! -
10 April 2010 - 22:45
Mark En Daphne:
Heej,
Goed om te horen dat het goed gaat met je! Wij hadden eigenlijk weinig mee gekregen van de noodtoestand (Internet is niet helemaal top). Veel plezier nog komende tijd en geniet er van!!
Groetjes.. -
13 April 2010 - 18:03
Mutti:
Griezel!!! met die slangen. Ziet er echt heel eng uit. Lijkt me geen prettig gevoel. Loopt dat trouwens ook vrij rond?! Maar ja, je moet alles een keer gedaan hebben in je leven. Maar hoort daar ook zingen bij ....jij....?? en je werd niet meteen de tent uitgezet wegens geluidsoverlast? Maar ik ben blij dat je zoveel leuks meemaakt. Liefs -
13 April 2010 - 18:04
Mutti:
15 April 2010 - 15:45
Lian:
nou wat een avonturen allemaal.. en dat je het ook allemaal durft, toe maar weer!! haha...
ik vind het wel een beetje eng met die nood toestand dus ben blij dat je een weekie de hort op gaat.. dat heb je ook vast wel verdiend;)...
hoe gaat het eigelijk op school? want daar schrijf je nooit over he haha... have fun en ik zie je al weer bijna!!!!
dikke dikke dikke kus!