De eerste week..
Door: Robin
Blijf op de hoogte en volg Robin
11 Januari 2010 | Thailand, Bangkok
Haa allemaal,
Eindelijk weer een verslagje van mij. Het duurde even aangezien ik afgelopen weekend een weekendje weg was maar daar kom ik zo op terug!
Nou maandag begon het dus, de eerste (echte) dag in bangkok (zondag telt niet aangezien ik op mijn koffer aan het wachtten was). Heb al gelijk veel gezien, namelijk shopping malls en shopping malls. Het is echt het walhalla van het goedkope shoppen zeg.. reusachtige centra's maar spotgoedkope prijzen. Ben geen shopfan maar moet me nu echt inhouden om niet teveel uit te geven.Voor nu maar gesettled met 2 paar all stars. Tevens mijn mede exchange studenten ontmoet. We bestaan uit drie Nederlanders (Khalid, Daphne en ik), drie italianen (Francesco, Andrea en Georgia), een singaporiaan (Zul), een Oostenrijkse (Lisa), een Mexicaanse (Ane) en een Fransman (Hugo). Afgelopen week vooral veel gedaan met de italianen en khalid.
Dinsdag was de eerste kennismaking met de campus en de universiteit en het is echt reusachtig groot zeg. UCU en de uithof zijn er niks bij vergeleken, gelukkig ligt Economie vlak bij de metro anders was het nog een probleem geweest.. De eerste kennismaking was leuk, ook lekker thais gegeten en onze wegwijzers, Thai buddys genaamd, ontmoet.. een stel van die giechel meiden (ze giechelen wat af hier). Ook dinsdag avond uitgeweest wat erg leuk was, flink wat meer sfeer dan in Nederland! De rest van de week niet veel gedaan behalve lessen volgen. Niveau tot nu toe erg laag, wist alles al maar goed misschien wordt het wat moeilijker. Alleen bij buddisme en economie was het wat ingewikkelder aangezien het vooral over buddisme ging, niet mijn expertise! Klassen duren 3 uur wat erg pittig is, lange zit.. wat opvalt is dat thaise studenten in en uit lopen en gerust anderhalf uur wegblijven. Als ze gebeld worden lopen ze dan ook rustig naar buiten. Heel apart.. daarnaast hebben ze allemaal een blackberry en zitten ze elkaar de hele tijd te pingen (soort van gratis chatten), om gek van te worden, iedereen constant over hun mobiel heen gebogen. Gelukkig is het engels van de docenten tot nu toe erg goed te noemen. We hebben een Amerikaanse docente en twee thaise docenten waarvan er 1 30 jaar bij IMF heeft gewerkt dus dat zit wel goed. Heb nog 1 vak te gaan wat ik nog niet gehad heb.
Heb ook mijn uniform gekocht, een das met witte blouse en zwarte broek, best mooi eigenlijk! Vooral omdat de das niet aan hoeft.. behalve op de foto. Wat wel grappig is dat ze een uniform hebben om gelijkheid te bewerkstelligen maar ondertussen moeten wel alle eerstejaars een plooi rok met witte schoentjes en witte sokken aan en mogen oudere een strakke kortere rok met hakjes aan. Toch iets van anciënniteit.. ook houden ze ervan hun riem te versieren met kraaltjes, bloemen kettinkjes etc. Bij de mannen niet veel verschil gezien.
Ook de bioscoop bezoeken was een ervaring op zich. Uiteraard voor de VIP plaatsen gegaan waarbij je een drankje kreeg (erg lekker), mooie grote ruime stoelen, een dekentje en een popcorn bezorg dienst! En dat voor een prijs minder dan je in NL voor een normaal kaartje betaalt!
Vrijdag was het eindelijk weekend (ben studeren nu al zat :p) en gingen met de exchange en thai buddy groep uit eten en naar een thaise voorstelling. Heb gelijk ook een thaise bijnaam: xi si khrim, of iets dergelijks (onverstaanbaar die mensen) maar het betekent "icecream" dit omdat ik bijna niks gegeten had aangezien alle gerechten uit garnalen bestonden met als hoofdgerecht gamba's (bah!) dus daarom maar besloot 6 bolletjes ijs te nemen wat nogal veel was :)
Daarna naar de voorstelling die erg mooi was, veel special effects zoals waterfonteinen echte olifanten mooie decors en kostuums maar t verhaal ontbrak een beetje!
Na vrijdagnacht uit geweest te zijn, gingen we zaterdag (khalid de italianen en ik) naar Koh Samed, een tropisch eiland op 2 uur rijden van bangkok. Om er te komen moesten we met de speedboat (die lekker hard ging) en na 20 minuutjes varen kwam ie het strand op en moesten we uitstappen en al wadend door de zee op het witte zilveren strand aankomen. Heel erg mooi eiland! Zilveren stranden, palmbomen, houten huisjes prachtig. Na een slaapplek gevonden te hebben (bijna op het strand gaan slapen maar toch maar niet gedaan :p) heerlijk op strand gegeten. Ook getuige geweest van een vuur show, een paar locals die op het strand trucjes doen met vuur, erg indrukwekkend zoals vuurstokken ronddraaien en in de lucht gooien. Op een gegeven moment gingen ze het publiek erbij betrekken voor een zakloop wedstrijd en zoals goed hollanders betaamt zijn Khalid en ik respectievelijk 2 en 1 geworden (met als beloning een glas whiskey).
Bij het uitgaan viel op dat er overal voetbal te zien was.. in de club op grote schermen. De volgende dag heerlijk gezond en gezwommen in een warme zee en de dag erna een scootertocht gemaakt. Voor het eerst op een scooter gezeten, ken slechtere plekken om voor t eerst op een scooter te zitten ;) Wel een beetje verbrand op mn rug, nek en armen! Helaas moesten we toen alweer terug met de speedboad en na een lange reis weer thuis aangekomen. Nu lekker slapen en morgen weer om 10 uur les tot 16 uur.. bah..
wat trouwens nog meer opviel, iedereen rijd in toyata's, de sky trein en metro werken goed, taxi's zijn ook prima en kosten gemiddeld een eero-1,50 per ritje, het is druk op de weg!! De thaise mensen zijn heel aardig en vriendelijk, de kfc, macdonalds en BK bezorgen en meer weet ik even niet.
TOt nu toe is het geweldig! Prima weer, leuke mensen mooie stad.. had het wel even moeilijk in het begin (alleen op je kamer in een vreemde stad met een verloren koffer) maar met de hulp van Laura is t gelukt.
Tot slot er staan hier wat fotos bij, maar helaas kan er maar 10 uploaden. De rest komt te staan op mijn facebook account!:
(of www.facebook.nl en dan zoeken op rfjbode@hotmail.com of Robin Bode).
Tot de volgende keer!
Robin
(of www.facebook.nl en dan zoeken op rfjbode@hotmail.com of Robin Bode).
Tot de volgende keer!
Robin
11 Januari 2010 - 18:40
Lianne:
Gaaf man!!! Om jaloers op te worden!!! Fijn dat je het zo naar je zin hebt!!
Dikke smakkerd!! -
11 Januari 2010 - 20:00
Moeders:
Wow!! Dat ziet er niet verkeerd uit. En dan te bedenken dat ik vanmorgen aan het sneeuwruimen was!Ruilen?!
Geniet er maar lekker van!Leuke foto's. -
11 Januari 2010 - 21:53
Van Els:
Fijn dat je het zo naar je zin hebt joh!
En Koh Samed is 'n heerlijk eiland,ik ben er 'n weekje geweest en toen ook 'n scooter gehuurd, heerlijk hé met dat mooie weer op 'n scooter zitten!
Geniet maar lekker...
Groet Els
15 Januari 2010 - 07:02
Yvon:
Heej!
Kan je over 4 maanden de zon voor me meenemen? :p
Ik ben er ernstig aan toe!
Geniet van je tijd daar!